Frunzele Ginkgo Biloba 2017-10-10T15:11:22+00:00

Aprecierile unor mari specialiști în plante medicinale privind copacul Ginkgo Biloba:
Constantin Milica în cartea sa „Sănătate din pomul Domnului”: „Știința medicală contemporană recunoaște efectele profilactice și curative remarcabile ale frunzelor de Ginkgo Biloba”.
Ovidiu Bojor în cartea sa „Ghidul plantelor medicinale și aromatice de la A la Z”: „Rezumativ proprietățile terapeutice ale acestei minunate plante se referă la acțiunea neuroprotectoare în deficiențele circulatorii, în special în insuficiența cerebrală, în deteriorarea circulației periferice, cu efecte deosebite în claudicația intermitentă (crampe dureroase în special în mușchii gambei), în vertij, acufene. Cercetări mai noi au demonstrat efectele favorabile în răul de altitudine și în disfuncțiile erectile la bărbați”.
Jessica Houdret în cartea sa „Plante medicinale pentru sănătate și frumusețe”: „Ginkgo Biloba este o plantă puternică cu proprietăți de îmbunătățire a capacitații mintale”.
Toni Ceroni în cartea sa „214 elixire alchimice”: „Este unul din arborii cei mai prețioși de pe pământ”.
Jean Carper în cartea sa „Tratamente și vindecări miraculoase”:

  • „Ginkgo Biloba poate avea o acțiune extraordinară asupra creierului, oprește deteriorarea
    neuronală”.
  •  „Este uimitor că avem cu toții acces la un simplu extract botanic, despre care cercetările foarte serioase au demonstrat că poate proteja cel mai important organ, creierul”
  •  „Unii experți consideră că Ginkgo Biloba este cel mai important dintre toate remediile botanice, ce revigorează rapid memoria”.

Rosemary Gladstar în cartea sa „Plante medicinale pentru o viață sănătoasă”: „Ginkgo este și antioxidant și agent împotriva radicalilor liberi, substanțe care afectează celulele și care accelerează îmbătrânirea”.
Savantul englez Robert Corey a primit premiul Nobel pentru chimie pentru descoperirea sa potrivit căreia frunza de Ginkgo Biloba poate trata Astmul, Șocul anafilactic și se poate folosi la pacienții care fac transplant de organe.

Analiza frunzelor de Ginkgo Biloba

Pentru a demonstra că frunza de Ginkgo Biloba conține flavonoide – substanțe foarte importante pentru sănătate – S.C. Biovegetal a analizat diferite preparate derivate din frunze de Ginkgo Biloba, prin intermediul laboratorului GENMAR COSMETICS SRL.

– Certificatul de încercare nr. 36 A din 27.02.2017 din care rezultă că extractul obținut din 100 de grame de frunză crudă în palincă are flavonoide;

– Certificatul de încercare nr. 38 A din 27.02.2017 demonstrează că extractul obținut din 100 de grame de frunză crudă la un litru cu vin are flavonoide;

– Certificatul de încercare nr. 39 A din 28.02.2017 demonstrează că infuzia din aproape 3 grame frunze uscate de culoare verde la o cană cu apă are flavonoide;

– Certificatul de încercare nr. 41 A din 28.02.2017 din care rezultă că ciuperca Pleurotus cultivată pe substrat de frunză de Ginkgo Biloba are flavonoide.

Menționăm că extractele din frunze de Ginkgo Biloba au fost preparate in toamna anului 2016.

Analiza frunzelor galbene căzute din copac a demonstrat un rezultat negativ, neavând flavonoide.


 

 

Preturi frunze:

  • frunza cruda 30 Ron/ Kg
  • frunza uscata 100 Ron/ Kg

Preturi pomi:

  • 0.50 Ron/ cm
  • 50 Ron/Bucata de 1 metru