Loading...
Istoric 2017-08-28T12:13:38+00:00

ISTORIC

Copacul lui Dumnezeu a supravietuit bombei de la Hiroshima

Ginkgo Biloba, cunoscut drept Copacul lui Dumnezeu sau Arborele vieţii, este singurul care a supravieţuit atunci cand americanii au aruncat bomba atomică asupra oraşului japonez Hiroshima, în 6 august 1945.

                       

Arborele este originar din China, este un arbore de primă mărime cu inălţimi cuprinse intre 25-30 de metri. Este  cel mai vechi arbore de pe pămant, aproximativ 250 de milioane de ani (din vremea dinozaurilor).

Sunt arbori care rezistă la condiţii climatice nefavorabile, fiind extraordinar de rezistenţi si nu au boli sau daunatori (atentie totusi la iepuri, capre si caini). Pomul nu se inveleste peste iarna, putand fi ros de soarecele de camp.

Toate părţile plantei respectiv frunza, scoarţa, mugurii, florile, fructele au proprietăţi medicinale extraordinare.

Cultivarea Ginkgo biloba: unde există cele mai mari plantații

Datorită numeroaselor utilizări în tratarea unui număr mare de afecțiuni și, implicit a cererii mari venită din partea industriei farmaceutice, au fost înființate plantații de Ginkgo biloba peste tot în lume, cum ar fi Germania, Franța, SUA sau Argentina. Una dintre cele mai mari plantații din afara Chinei se află în Sumter, din statul Carolina de Sud. Aici, pe o suprafață de circa 400 de hectare de soluri nisipoase au fost plantați aproximativ 10 milioane de puieți, cu o densitate de circa 25.000 de bucăți la hectar. Aceștia sunt ținuți la dimensiunea unor arbuști și tăiați din rădăcină la fiecare cinci ani.

Recoltarea frunzelor începe, în ferma americană, la jumătatea lunii iulie, când frunzele sunt încă verzi. Recoltarea se face cu utilaje folosite la recoltarea bumbacului, dotate cu echipamente speciale. Deoarece frunzele se desprind mai ușor de pe ramuri atunci când temperaturile sunt mai scăzute, recoltarea frunzelor de Ginkgo biloba se face după lăsarea serii și până la ivirea zorilor.

Apoi, frunzele de Ginkgo biloba trebuie puse la uscat în cel mult 12 ore de la recoltare, altfel își încep să își piardă proprietățile. Uscarea frunzelor de Ginkgo biloba se face într-un tambur enorm. Peste 1.100 de tone de frunze de Ginkgo biloba uscate sunt apoi exportate către Europa, unde sunt livrate către producători de ceaiuri sau companii farmaceutice.

O altă mare plantație de Ginkgo biloba se află la Bordeaux, în Franța, însă cele mai mari suprafețe sunt înregistrate, bineînțeles, în China. Numai în regiunea chineză Jiangsu sunt cultivate cu Ginkgo biloba peste 3.000 de hectare.